sobota, 15 lutego 2014

Walentynkowa Bruschetta

Jako, że wczoraj były Walentynki postanowiłam zacząć pisanie bloga od przepisu na walentynkowe śniadanie. Może trochę zbyt późno, ale chętni mogą wykorzystać ten pomysł praktycznie zawsze - śniadanie przygotowuje się bowiem w 15minut, składników potrzebnych do jego wykonania jest niewiele, a podane do łóżka ukochanej osobie smakuje wybornie i jest wspaniałą niespodzianką na rozpoczynający się właśnie dzień. To kolejny (a pierwszy na tym blogu)  dowód na to, że aby stworzyć coś pysznego i apetycznie wyglądającego naprawdę nie potrzeba posiadać ani ogromnych funduszy na składniki, ani też dużych pokładów czasu. Śniadanie robi się samo! :)

Dzisiaj zafundowałam mojemu ukochanemu mężczyznie zapiekaną bagietkę z plasterkami camemberta. Do tego pokrojone pomidorki koktajlowe posypane solą i przyprawami, wszystko polane oliwą, oraz dla kolorystycznego dodatku winogrona. Smakowało wybornie!





Składniki:


półbagietka
camembert
pomidorki cherry (kilkanaście sztuk) lub 2-3 zwykłe pomidory
wimogrona
oliwa
sól i pieprz
kilka listów bazylii


Wykonanie:


Bagietki kroimy "po skosie" i kładziemy na nich pokrojony w plastry camembert. Zapiekamy 10-15 minut w piekarniku (180stopni), lub do przyrumienienia. Pomidorki kroimy, polewamy oliwą, obsypujemy solą i pieprzem, ozdabiamy bazylią i wrzucamy do naczynia, w którym będziemy je podawać.









Smacznego!!!




                                                                                                       






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Durszlak.pl